Bislett 50 km 2015

Årets Bislett 50 kilometer ble en bra langtur. Og at det endte med tredjeplass var moro. «The Norwegian Warrior»( som en Italiener kalte meg i VM i 2012) er i rute.

Kan tåle å bli slått av de sprekeste bøndene og veterinærene på Jæren. Det var moro med pallplass på Bislett!

Kan tåle å bli slått av de sprekeste bøndene og veterinærene på Jæren. Det var moro med pallplass på Bislett!

Rett på

Jeg kom fort i gang etter 6 timersløpet. Jeg hadde tre dager med sykling på rulla, og så var det i gang igjen og det kjentes veldig greit ut. Kjørte 20 km på mølle i i 16.2 km/t seks dager før Bislett og kjente meg sterk på det og beina var fine. Da først bestemte jeg meg endelig for at jeg skulle løpe på Bislett. Hadde ikke noe spesiell oppladning. Hadde ingen hviledager den uka, så jeg gikk rett på med litt småtunge bein. Valgte å løpe i Precission som ikke er av Mizunos letteste, men gjorde det for å spare beina litt. Brukte det samme paret i Karlstad og det er en veldig bra sko for litt kortere ultraløp.

Go`følelsen

I år var det to heat på Bislett. Da jeg meldte meg på fikk jeg kun plass i pulje 2 – for de som skulle løpe på 4-7 timer. Jeg var litt sent ute med påmelding, og da var det ikke lenger mulig å melde seg på i pulje 1. Lurte på om jeg skulle spørre om å få en plass i den raskeste pulja, men i en travel hverdag blåste det litt bort. Fikk etter hvert en mail om jeg ville løpe i pulje 1 og takket ja til det. 68 løpere startet kl 10.00. Undheim-ekspressen og Elverumstoget var i rute fra start og hadde fart til under tre timer. Løp fra start med med Bjørn Tore og Knut Eraker Hole. Men så dro jeg litt ifra etter 45 minutters løping, og tok de først igjen med en runde og så en til. Hadde en del runder mellom en og to timers løping der jeg hadde fokus på å komme meg litt frem på forfot, og savnet da en litt lettere sko. Men jeg fikk en go`følelse på disse rundene. Hørte etter cirka en times løping at en av de tre i teten hadde gitt seg, men fikk ikke med meg hvem. Etter hvert så jeg Strupstad komme ut av garderoben. Han hadde fått noen voldsomme hostekuler og var fornuftig nok til å gi seg. Undheim-Ekspressen med Jarle og Svein Ove Risa hadde strekket seg litt ut og Svein Ove hadde dratt ifra broren og så veldig sprek ut. Han vant en halvmaraton i januar på 1.10, så var ingen overraskelse at han til slutt vant på gode 3.03. Jarle kom inn på 3.13 og jeg på 3.15.

Her er Tranby-kara i Pulje 1. Morten Karlsen (til venstre) satte ny pers og løp på 3.30. Bjørn Harald Garfjell fikk også kjenne på leggkramper, men fightet seg bra inn til mål på 3.54.

Her er Tranby-kara i Pulje 1. Morten Karlsen (til venstre) satte ny pers og løp på 3.30. Bjørn Harald Garfjell fikk også kjenne på leggkramper, men fightet seg bra inn til mål på 3.54.

 

God kontroll på pallplass

De siste 12 kilometerne kom leggkrampene og det var ikke så overraskende med tanke på løpet to uker før. Det så nok litt komisk ut der jeg hompet meg fremover og det ”skjøt” i begge leggene, og måtte prøve å lande på hælene. Det gikk fremover og jeg hadde god kontroll på tredjeplassen, og var kun det som ble fokuset mot slutten. Jeg var godt fornøyd med løpet og pallplass, nok et tegn på at jeg er i rute og alt fungerer bra.

Stor takk til Bislettalliansen for et veldig bra arrangement og tusen takk for laget alle medløpere. Var mange store prestasjoner på Bislett denne lørdagen.

I tillegg til pokal fikk jeg to billeter til årets Bislett-games for tredjeplassen. Det var det to gutter hjemme som satte pris på!

I tillegg til pokal fikk jeg to billeter til årets Bislett-games for tredjeplassen. Det var det to gutter hjemme som satte pris på!

 

Det ble en time på sykkelrulla dagen etter, og en hel hviledag dagen etter. Jeg har blitt flinkere til å sette meg på sykkelen i restitusjonsperioder istedenfor å hive meg på mølla. Og jeg blir stadig bedre til å trene stabilitet. Har fått noen gode øvelser av min kiropraktor Aleksander Stadsnes, og disse bidrar også til at krampene holdes på avstand.

Nå er jeg og familien på plass i Tyrkia på vinterferie. Kommer rapporter herfra på bloggen om ikke lenge.

En tanke om “Bislett 50 km 2015

  1. Tilbaketråkk: Løper mest i Norge? - Sportsmanden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s